Řezbářská sada NAREX PROFI - 12dílná
Dodavatelé Výrobci

ALBA Z TONu MÁ GERMAN DESIGN AWARD

Celočalouněná kolekce Alba designéra Alexandera Guflera obdržela ocenění v první mezinárodní soutěži. Křeslo, které TON poprvé představil letos v dubnu na veletrhu Salone del Mobile, uspělo v soutěži German Design Award 2018. Odborná porota mu udělila titul Winner.


„Máme velkou radost, že kromě zákazníků zaujala Alba také odborníky. Cenu totiž udělují pouze projektům, které jsou pro německý a mezinárodní designový trh průlomové," uvedl Jan Juza, marketingový ředitel značky TON. Alba tuto podmínku bezpochyby splňuje. Její tvary totiž kombinují nadčasovost a zároveň řadu svěžích detailů. "Pojícím prvkem kolekce je tvar sedáku a nožní konstrukce z masivního dřeva. Na ni navazuje opěrka, která je vzadu prodloužena až pod úroveň spodní hrany oválného sedáku," popsal novinku designér Alexander Gufler. Kromě designu Alba boduje také komfortem. Při čalounění se totiž používají taštičkové pružiny a PUR pěna. Tato technologie, využívaná u ortopedických matrací, umožňuje udržet tvar a pevnost sedáku i při intenzivní zátěži. Kromě domácností tak Alba obstojí také v restauračních či hotelových prostorách.

Právě ty byly designérovi při tvorbě inspirací. „Pocházím z Itálie, proto zřejmě vyhledávám kvalitní jídlo, pití a podniky. Jejich atmosféra a filozofie mě u této kolekce plně inspirovala. Staví na prvotřídním materiálu a zpracování odborníky ve svém řemeslu. Stejně jako každá vyhlášená restaurace,“ řekl designér Alexander Gufler. Gastronomie se prolnula také do názvu novinky. Alba je totiž odkazem na italské město v oblasti Piemont, které je známé produkcí lanýžů. Kromě křesla kolekce obsahuje také židli a lounge křeslo. Vyvíjela se celkem dva roky. „Po prvních návrzích se na kolekci nepracovalo u počítače, ale na dílně – testováním prototypů, kterých bylo hodně a výběrem nejlepších variant. Byla to symbióza, která obohatila obě strany – designéra i technology,“ dodává Gufler.



V letošním roce bude možné Albu vidět ještě na několika akcích. "Během pražského Designbloku bude křeslo vystaveno v rámci interaktivní expozice navržené Janem Plecháčem a Henry Wielgusem na našem stánku P13 v Superstudiu," popsal Jan Juza. Kromě hlavního města TON zavítá v termínu 13. až 19. listopadu také na Plzeň Design Week. Poslední akcí tohoto roku bude od 24. do 26. listopadu Meat design v Ostravě.

Zdroj: AČN
Zpět
 

Komentáře

Vaše jméno
E-mail
Název příspěvku
Komentář
Kontrola proti spamu:
 

Tento článek ještě neobsahuje žádný komentář. Buďte první, kdo nějaký napíše.

Teslice
posuvný úhelník s úhloměrem
Úhlová pokosnice MasterBox
Přítlačný hřeben Milescraft