Triton TCMBS Pásová bruska 64x120mm
Dodavatelé Výrobci

CNC stroje zvyšují produktivitu v nábytkářské výrobě - Šimek proficentrum

Vyvrtávací stroj GT 800 umožňuje obrábění dílců z pěti stran a pomůže menším zakázkovým výrobcům nábytku. Novinka od italského výrobce dřevoobráběcích strojů MAGGI TECHNOLOGY bude k vidění v expozici firmy Šimek proficentrum.

“Na veletrhu WOOD-TEC vystavujeme pravidelně již 22 let a s účastí jsme spokojeni. Naším cílem pro letošní ročník je představit nové CNC stroje určené především pro menší zakázkové výrobce nábytku. Chceme jim ukázat, že díky automatizaci a zrychlení výrobního procesu se mohou posunout o krok dál,” říká Jan Potužník z firmy Šimek proficentrum s.r.o.

GT 800 je zcela nový stroj poprvé představený letos v září na veletrhu v Hannoveru. Ocení jej především menší výrobci nábytku z velkoplošného materiálu, zejména kuchyňských linek či obývacích stěn. Jde o malý flexibilní vrtací a drážkovací CNC stroj osazený horizontálním vrtacím agregátem pro obrábění nábytkových dílců z pěti stran. Zpracovává různé materiály – dýhované, lepené i na bázi kompozit ze dřeva. Přesné načtení přední a zadní strany obráběného dílce umožňuje vyhnout se chybám ve formátu pro následnou bezproblémovou montáž nábytku. Stroj má intuitivní ovládání a uživatel nepotřebuje žádné speciální znalosti programování. Výhodou jsou také male nároky na prostor a především příznivá cena. Vedle menších výrobců stroj ocení také velké firmy vyrábějící prototypy a zakázkový nábytek.

“Právě tyto námi nabízené CNC stroje jsou cestou ke zvýšení produktivity práce v nábytkářské výrobě. Na veletrhu představíme jak standardní vícevřetenové kolíkovačky, tak i počítačem řízené vyvrtávací stroje,” dodává Jan Potužník.

Webový portál Stolaři-Truhláři.cz je mediálním partnerem veletrhu WOOD-TEC.

Zpět
 

Komentáře

Vaše jméno
E-mail
Název příspěvku
Komentář
Kontrola proti spamu:
 

Tento článek ještě neobsahuje žádný komentář. Buďte první, kdo nějaký napíše.

Freud
Drážkovací CNC frézy
Sada na opravu pantů Wolfcraft
Lepidla Titebond