Stopkové frézy Freud
Dodavatelé Výrobci

Italské pily mají na českém trhu úspěch

Po celé čtyři dny byl na stánku společnosti Braz Technologie přítomen pan Stefano Morselli, obchodní ředitel italské společnosti F.I.MA.L srl (Fabrica italiana macchine legno), který zde prezentoval revoluční formátovací pilu Concept 350. Stroj získal mimořádné ocenění v soutěži WOOD-TEC Award 2017 a italského odborníka jsme při této příležitosti požádali o krátký rozhovor.

Je to vaše první návštěva veletrhu WOOD-TEC?
Na tomto veletrhu jsem podruhé, poprvé jsme tu s tímto strojem byli před dvěma lety. Ovšem historicky naše společnost dodává na český a dokonce československý trh již velmi dlouho, spolupráce začala ještě pod naším původním jménem Paoloni macchine.

Co je důvodem vaší osobní přítomnosti zde v Brně?
Jsem zvyklý navštěvovat veletržní expozice všech našich dealerů a spolupracujících firem. Je důležité, abych byl v přímém kontaktu s koncovými zákazníky na daném trhu a mohl vylepšovat technologii podle jejich požadavků, je to cesta k novým myšlenkám a nápadům.

Jak se na českém trhu prodávají vaše stroje? A jaké uplatnění předpovídáte konkrétně prezentované formátovací pile Concept 350?
Reakce českého trhu na naše výrobky je výborná. Concept 350 je zcela novým typem stroje, je jediný svého druhu na trhu. Uvedli jsme ho na trh před třemi lety, ale je natolik výjimečný a překvapivý, že pořád u zákazníků vyvolává „wow“ efekt, protože něco takého ještě neviděli. Doufám, že zájem o něj v Česku dále poroste, protože po světě těchto strojů pracuje již spousta.

Proč je Concept 350 tak unikátní?
Je zde několik důvodů. Za prvé je prostorově velmi úsporný, což ocení zákazníci, kteří nemají na výrobu tolik prostoru. Uřeže to, na co jiné stroje potřebují dvakrát tak velký prostor. Druhým velmi důležitým důvodem je bezpečnost. Obsluha s ním může pracovat naprosto bez obav, protože je 100% bezpečný. Tyto stroje staršího typu bývaly velmi nebezpečné a docházelo při nich ke zraněním, která tady nehrozí.

Jak hodnotíte veletrh WOOD-TEC a jak se vám tady líbí?
Líbí se mi velice a myslím, že jde opět nahoru. Organizace tohoto veletrhu je velmi profesionální a je vidět, že pořadatelé nejsou žádní nováčci. Určitě je to jeden z nejlepších oborových veletrhů v Evropě.

Zdroj: www.wood-tec.cz

Webový portál Stolaři-Truhláři.cz je mediálním partnerem veletrhu WOOD-TEC.

Zpět
 

Komentáře

Vaše jméno
E-mail
Název příspěvku
Komentář
Kontrola proti spamu:
 

Tento článek ještě neobsahuje žádný komentář. Buďte první, kdo nějaký napíše.

Přípravky na ostření
Sada řezbářských nožů Flexcut MC15
posuvný úhelník s úhloměrem
CNC upnutí