Kolíkovací přípravky
Dodavatelé Výrobci

OHLÉDNUTÍ ZA MOBITEXEM 2018

MOBITEX 2018 ukázal potenciál české nábytkářské výroby i svěží nápady mladých designérů, podpořil také výuku řemesel prvním mistrovstvím v oboru truhlář. Expozice Mezinárodního veletrhu nábytku a interiérového designu MOBITEX zaplnily většinu pavilonu F, zbylý prostor patřil soutěžní přehlídce studentského designu a přednáškovému fóru. Celý komplex Stavebních veletrhů Brno přivítal za čtyři dny podle odhadu třicet tisíc návštěvníků.
 


Veletrh se konal v době, kdy se českým nábytkářům daří zvyšovat tržby a spotřeba nábytku v České republice stoupá. Tuzemský nábytkářský průmysl roste už sedmým rokem v řadě a loni jeho produkce dosáhla 44,7 miliard korun. Za růstem však stojí především odbyt v zahraničí, protože export se za posledních pět let téměř zdvojnásobil. Jak na veletrhu MOBITEX informovali představitelé Asociace českých nábytkářů, nábytek vyvážíme hlavně do Německa a na další náročné trhy, kde zákazníci dokáží ocenit jeho kvalitu. To vše za situace, kdy spotřeba nábytku v České republice od roku 2013 trvale roste.
O vývoji v oboru informoval veletržní doprovodný program, který se po celé čtyři dny odehrával na pódiu v pavilonu F. Přednášky byly určeny pro odborné návštěvníky i širší veřejnost a věnovaly se především trendům v interiérovém designu, novým technologiím i materiálům a radám pro spotřebitele. Návštěvníkům byla po celé čtyři dny k dispozici poradenská centra.

Novinkou ročníku bylo historicky první Mistrovství ČR v oboru truhlář, které probíhalo přímo před zraky účastníků veletrhu. Se soutěžním úkolem vyrobit v pětihodinovém limitu stoličku ze smrkového masivu se popasovalo 13 nejlepších českých učňů - vítězů krajských kol - a čtyři mladí truhláři z Maďarska a Polska. Hlavním cílem bylo zatraktivnění oboru truhlář.
 

Zdroj: AČN

Portál Stolaři-Truhláři.cz je oficiálním mediálním partnerem veletrhu MOBITEX.
Zpět
 

Komentáře

Vaše jméno
E-mail
Název příspěvku
Komentář
Kontrola proti spamu:
 

Tento článek ještě neobsahuje žádný komentář. Buďte první, kdo nějaký napíše.

Knihy s tématikou práce se dřevem
kreg
Set na lepení Rockler
Přítlačný hřeben Milescraft