Přípravky UJK
Dodavatelé Výrobci

Odpad je energií, odpad je surovinou, velí Briklis

Proč rozdávat truhlářský odpad zdarma, když si s dřevěnými briketami můžete v dílně komfortně zatopit, nebo je prodat? Zeptala se jihočeská firma Briklis a na světě je jejich briketovací lis BrikStar EK20. Je určen i malým „tvůrcům“ suchého dřevního odpadu, navíc může pracovat i v nezateplených prostorách, tudíž v dílně ani nebude zabírat místo. A malopodnikatelé v dřevařství na tyto argumenty slyší – za posledních 8 měsíců si briketovací zařízení z Malšic objednalo 50 zájemců.

Briklis spol. s r.o. nominovala svůj lis do klání o WOOD-TEC Award na právě probíhajícím dřevařském veletrhu WOOD-TEC. Soutěž se letos koná poprvé a je do ní přihlášených neuvěřitelných 34 exponátů. Jihočeši se představili už před měsícem na Mezinárodním strojírenském veletrhu, odkud si za svůj lis na kovové odpady iSwarf 800 odnesli čestné uznání.

Ale zpět k briketování hoblin a pilin dřevěných. „Zbriketováním odpadu se jeho objem zmenší až osmkrát. Vyrobíte si z vlastního odpadu kvalitní palivo, které uskladníte na menší ploše,“ vysvětluje společnost na svých internetových stránkách. Lis zapojíte do sítě bez složité montáže a ovládáte jej pouze jedním vypínačem. Můžete jej nechat pracovat bez obsluhy, odejít z dílny, protože se sám při vyprázdnění materiálu z násypky odstaví z provozu. Výsledkem je válec o průměru 6 cm a délce 2 až 3 cm a topit se s ním dá  ve všech typech kamen, kotlů a spalovnách pro spalování tuhých paliv. „Ve zplynovacích kotlích se lépe využije jejich velká výhřevnost,“ poznamenal Libor Kejř z obchodního oddělení Briklisu.
Lis BrickStar EK20 je schopen za 4 hodiny zpracovat 100kg odpadu. Při průměrných spotřebách otopu může vyrobit za rok palivo za jednu směnu pro 10 rodinných domků nebo pro vytápění výrobní haly o ploše 2250 m2. Kdo jej chce vidět, nechť zamíří do pavilonu V na stánek 079.
Firma Briklis se vývojem a výrobou briketovacích lisů zabývá od roku 1991. Pracují v truhlárnách, na pilách, ve slévárnách, kovošrotech, v papírenském průmyslu a v zemědělství ve více než 30 zemích světa. Před dvěma lety získala společnost ocenění Vodafone Firma roku 2015 Jihočeského kraje a zároveň i Odpovědná firma Jihočeského kraje 2015.

Sada nástrojů pro lisování briket

Briklis na brněnském veletrhu WOOD-TEC ještě o cenu bojuje se speciální sadou pro lisování briket. Tato sada se instaluje do standardizované lisovací jednotky. Umožňuje lisování briket o průměru 30 milimetrů. Toto řešení usnadňuje spalování produktu v některých typech automatických kotlů.

http://www.briklis.cz/

Zdroj: www.wood-tec.cz

Webový portál Stolaři-Truhláři.cz je mediálním partnerem veletrhu WOOD-TEC.

Zpět
 

Komentáře

Vaše jméno
E-mail
Název příspěvku
Komentář
Kontrola proti spamu:
 

Tento článek ještě neobsahuje žádný komentář. Buďte první, kdo nějaký napíše.

Kozy Axminster
Lepidla Titebond
Úhlová pokosnice MasterBox
posuvný úhelník s úhloměrem