Výškově stavitelná deska pro horní frézu UJK
Dodavatelé Výrobci

Prah, který zimu nepustí a nezakopnete o něj

Brání, aby do domu nešla zima a voda. Ale taky se o něj často zakopává – prah. Dosud byly tyto dvou až třícentimetrová bariéry potřeba, ať máte vchodové dveře ze dřeva, plastu či hliníku. Společnost Virtual s.r.o. teď přišla s prahem „nulovým“. Svoji novinku představuje na brněnském veletrhu WOOD-TEC a nominovala ji na soutěž o cenu WOOD-TEC Award. Klání se letos koná poprvé a je do ní přihlášených neuvěřitelných 34 exponátů.

Jak vchodové dveře s nulovým prahem fungují, firma ukazuje na svém stánku 032 v pavilonu A. Bezbariérový prah má opravdu výšku 0 mm, je zároveň s výškou čisté podlahy interiéru. Těsnost dveří je zkoušená na třídu 7a, což je dvakrát vyšší těsnost než doposud používané prahy dveří.

„S jeho instalací je dobré počítat už od hrubé stavby a v podlaze vyhloubit potřebný zářez. Dveře je ale možné pořídit i do již stojící bodovy, jen je nutné počítat s tím, že se bude řezat do podlahy,“ uvedl odborně-technický poradce společnosti Martin Holý. Samostatně prah společnost neprodává.

Virtual s.r.o. funguje již od roku 1993, kdy uzavřela smlouvu s německým výrobcem speciálních komponentů pro výrobu vchodových, speciálních dveří a pasivních oken Variotec GmbH. Obě společnosti se zaměřují na vývoj a výrobu polotovarů dveřních křídel se speciálními parametry pro klimatické podmínky, tepelně-izolačními vlastnostmi, zvukově- izolačními vlastnostmi, bezpečnostními vlastnostmi pro domovní vchodové a únikové dveře. Dále se zabývají výrobou speciálních vodovzdorných překližek a sendvičových polotovarů s obdobnými vlastnostmi, jako mají polotovary křídel. Ty jsou používány pro výrobu výplní do vchodových dveří, sekčních garážových vrat a dřevěných obkladů pro stavby. Firma Virtual  nedodává jen samostatná dveřní křídla, ale i kompletní stavebnice certifikovaných vchodových dveří, takzvaný ALL INCLUSIV. Sada obsahuje kompletně ofrézované křídlo a rám dveří, včetně otvorů pro zámek, závěsy a případně sklo a lišty. Sadu doplňuje kování, silikonové těsnění a tepelně izolační práh. Uvedené dveře mají certifikáty na bezpečnost RC2/RC3, pro zvukově-izolační vlastnosti, certifikát na požárně odolné dveře EI 30, certifikát na tepelně-izolační vlastnosti. Rozmary počasí se Variotec se snaží krotit i tam, kde není dostatečný prostor pro použití klasické tepelné izolace, jako jsou například ostění oken, zateplení roletových kastlíků a venkovních žaluzií, zateplení podlah, fasád, prosklených či provětrávaných fasád - řešení spočívá v použití vakuově izolačních panelů VIP (jsou pětkrát tenčí než běžná fasádní izolace, 200mm běžné fasádní izolace nahradí 40mm VIP izolace). Další aktivitou společnosti VIRTUAL je nabídka systému průmyslové povrchové úpravy pro výrobu dřevěných oken, dveří a nábytku. Na českém trhu nabízí produkty společnosti TEKNOS. Pro dřevoobráběcí stroje nabízí nástroje na obrábění dřeva od švýcarské společnosti OERTLI. VIRTUAL zajištuje svým zákazníkům kompletní servis a poradenství včetně zajištění logistiky po celém území Česka a Slovenska.

http://www.virtualsro.cz/

Zdroj: www.wood-tec.cz

Webový portál Stolaři-Truhláři.cz je mediálním partnerem veletrhu WOOD-TEC.

Zpět
 

Komentáře

Vaše jméno
E-mail
Název příspěvku
Komentář
Kontrola proti spamu:
 

Tento článek ještě neobsahuje žádný komentář. Buďte první, kdo nějaký napíše.

Teslice
kreg
Zástěry
Oblíbené posuvky a přípravky RIPPER