Kolíkovací přípravky
Dodavatelé Výrobci

Splněný sen. Studentka se prošla veletržním stánkem FLD ČZU, který sama navrhla!

V neděli 8. 4. 2018 se pro návštěvníky mezinárodního lesnického a mysliveckého veletrhu Silva Regina otevřel nový veletržní stánek Fakulty lesnické a dřevařské ČZU v Praze. Minulý rok jej navrhla studentka Fakulty architektury VUT v Brně Bc. Helena Vostalová v rámci studentské soutěže, kterou organizovala Nadace dřevo pro život. Autorka vítězného návrhu obdržela odměnu 35 000 Kč a také možnost vidět realizaci svého návrhu v praxi.

Poprvé se svým veletržním stánkem mohla Helena Vostalová projít právě tuto neděli na veletrhu Silva Regina v Brně. Z realizace stánku, kterou kompletně zajistil specialista na dřevěné konstrukce Ing. Zbyněk Šrůtek z TIMBER DESIGN s.r.o., byla nadšená. „Je nádherný pocit procházet se pod výstavními rámy a vychutnávat si nejen krásu dřevěné konstrukce a jejích detailů, které díky panu Šrůtkovi dopadly nad moje očekávání, ale i nádhernou atmosféru uvnitř veletržního stánku, kterou, doufám, ocení především jeho návštěvníci," doplnila studentka.

Stánek navštívil téhož dne i děkan Fakulty lesnické a dřevařské ČZU v Praze prof. Ing. Marek Turčáni, PhD.: „Mám radost, že jsme udělali tak významný krok kupředu. Stánek je totiž nejenom velmi inovativní svým konceptem otevření se pro návštěvníky, ale současně je i sexy. Navíc do budoucna budeme stánek dále rozvíjet, zejména co se týče jeho interaktivních možností,“ uvedl děkan.

Projektant a realizátor stánku Zbyněk Šrůtek je s finální podobou stavby, jejíž konstrukce byla vyrobena z českého smrku a podlaha z českého jasanu a modřínu, také spokojen. A to zejména proto, že se podařilo téměř 100% naplnit vítězný návrh. „Aby stavba fungovala staticky správně, museli jsme si jen trochu víc pohrát se spoji. Stánek měl být pevný a zároveň vzdušný, aby se jím dalo na veletrzích dobře procházet. Proto jsou prvky propojeny tuhými rámovými spoji.“ Ty jsou podle Šrůtka vyvinuty speciálně pro tento veletržní stánek a skvěle splňují požadovanou funkci.

Možnost realizovat své nápady v praxi studenti během soutěže velmi oceňovali. „Jsme proto velmi rádi, že jsme se na její organizaci mohli podílet,“ zhodnotila celý projekt Ing. Lenka Trandová, vedoucí soutěže z Nadace dřevo pro život.

Nový veletržní stánek Fakulty lesnické a dřevařské ČZU v Praze podle návrhu Bc. Heleny Vostalové

Vizualizace:
Vítězný návrh, podle kterého Ing. Zbyněk Šrůtek postavil nový veletržní stánek FLD ČZU v Praze.

Slavnostní otevření stánku:
Zleva: Ing. Lenka Trandová, organizátorka soutěže, Nadace dřevo pro život, prof. Ing. Marek Turčáni, PhD., děkan FLD ČZU, Bc. Helena Vostalová, autorka vítězného návrhu, Ing. Stanislav Polák, ředitel Nadace dřevo pro život

Zpět
 

Komentáře

Vaše jméno
E-mail
Název příspěvku
Komentář
Kontrola proti spamu:
 

Tento článek ještě neobsahuje žádný komentář. Buďte první, kdo nějaký napíše.

Co u nás na portálu Stolaři-Truhláři.cz najdete
Přítlačný hřeben Milescraft
Armor
kreg