Mobilní stanice KREG pro okružní pily
Dodavatelé Výrobci

TON NA DESIGNBLOKU S ŽIDLÍ ALBA!

TON zaujal Designblok novou kolekcí i netradiční expozicí – s kolekcí Alba! 19. ročník nejprestižnější české přehlídky designu si značka TON nenechala ujít. V areálu Výstaviště Praha Holešovice se prezentovala na dvou lokacích - instalací podle návrhu Jana Plecháče a Henryho Wielguse v Superstudiu a účastí na projektu Canapé pod záštitou magazínu Soffa. Ze závěrečného hodnocení si pak odnesla hned dvě ocenění.

„Titulu Nejlepší nový nábytek pro židli Alba si velmi vážíme. Je skvělé, že kromě mezinárodního ocenění German Design Award, kde bylo v na konci října oceněno křeslo titulem Winner, zaujala letošní novinka Alexandra Guflera také tuzemské odborníky," řekl ředitel marketingu TON, Jan Juza. Alba je pro značku první celočalouněnou kolekcí. Jejím pojícím prvkem je tvar sedáku a nožní konstrukce z masivního dřeva. Na ni navazuje opěrka, která je vzadu prodloužena až pod úroveň spodní hrany oválného sedáku. O vysoký komfort při sezení se stará nejen kvalitní zpracování, ale také taštičkové pružiny, použité v sedáku.
„Inspirovala mě atmosféra a filozofie vyhlášených restaurací. Ty totiž také staví na prvotřídních surovinách a zpracování odborníky ve svém řemeslu,“ popsal designér Alexander Gufler. Gastronomie se promítla i do názvu novinky. Alba je odkaz na italské město v oblasti Piemont, známé pro produkci lanýžů. Kromě židle kolekce obsahuje také lounge křeslo a jídelní křeslo.
Právě to stálo v centru expozice od Jana Plecháče a Henryho Wielguse, která během vyhlášení Cen Designbloku 2017 získala titul Nejlepší instalace výrobce. "Koncept staví na jednoduché myšlence.

TON vyrábí první celočalouněnou kolekci - na to se musí jít všichni podívat," uvedli designéři. V reálu tak kolem židle nashromáždili 650 miniaturních postaviček, které "běžely" směrem ke křeslu. Návštěvníkům, kteří se na Albě chtěli vyfotit, tak vznikaly nezaměnitelné a mnohdy vtipné snímky. "Celý tým lepil figurky s plným nasazením tři hodiny. Pokud by to měl dělat pouze jeden člověk, zabralo by mu to hodin minimálně deset," dodal Jan Juza.


Zájemcům, kteří si chtěli produkty TONu více užít a prohlédnout, byla k dispozici také společná instalace převážně českých značek v prostoru Canapé, kterou zaštiťoval magazín Soffa. Cílem expozice bylo vytvoření komplexního obývacího pokoje, který svým stylingem nabízel příchozím inspiraci a přehled o posledních trendech interiérového designu.

Zdroj: AČN
Zpět
 

Komentáře

Vaše jméno
E-mail
Název příspěvku
Komentář
Kontrola proti spamu:
 

Tento článek ještě neobsahuje žádný komentář. Buďte první, kdo nějaký napíše.

Kozy Axminster
kreg
Armor
Sada na opravu pantů Wolfcraft