Řezbářská sada NAREX PROFI - 12dílná
Dodavatelé Výrobci

TON NA SALONE V MILÁNĚ A OCENĚNÍ RED DOT

TON vystavoval na Salone del Mobile v hale 12 a Live, Work, Design, Via Tortona 31.

Společnost vystavovala novou kolekci Leaf. Ta je, svými tvary, materiálem i konceptem, návratem k přírodě. „Kolekce odráží představu o stromech – pevný základ završený jemnými lístky. Tyto myšlenky jsme prvně adaptovali do podoby židle, tvořené nosnou konstrukcí z masivního dřeva a sedadlem s opěradlem z opticky lehké, tvarované překližky,“ představila koncept kolekce Gaia Giotti z designérského dua E-ggs. „Kromě vlastností stromů jsme se inspirovali i v jejich tvarech. Konkrétně listy, jejichž motiv můžete najít v průřezu zádové opěrky,“ dodala. Set zahrnuje ještě barovou židli ve dvou výškách a stůl.

TON opět získal jedno z nejvýznamnějších světových ocenění za design. Po křeslu Merano, oceněném v roce 2011, titul Red Dot od dnešního dne patří také lounge křeslu z unikátní kolekce Split. Model designéra Arika Levyho společnost představila na loňském veletrhu Salone del Mobile v Miláně. Porotu zaujal v kategorii Produktový design, do které se v tomto roce přihlásilo rekordních 5 214 výrobků.

„Od počátku byla moje myšlenka vzít minulost a převést ji do budoucnosti,“ popsal motiv při tvorbě kolekce Arik Levy, který se plně inspiroval tradičními výrobními postupy ručního ohýbání dřeva, které se v Bystřici pod Hostýnem používají od roku 1861. „Split se zrodil z myšlenky ohýbání. Ale ne způsobem, který se dělá obyčejně, ale dává mu nový tvar. Dřevo je rozděleno na dvě části a každá ohnuta jiným směrem,“ dodal Levy. Kolekce je tak první na světě, která ručně ohýbaný rozštěp masivního
dřeva používá jako designový a zároveň plně funkční element. „Kromě lounge křesla do ní patří ještě židle, barová židle ve dvou výškách a křeslo,“ dodává ředitel marketingu TON, Jan Juza
Subtilní lounge křeslo má zvýšenou zádovou opěrku a komfortní ergonomii sedáku. Kromě detailu rozštěpeného dřeva je zajímavé také detailem švu na vrchní straně opěráku a područek, který zdobí speciální lemování. Jako materiál pro výrobu konstrukce se používá buk, nebo jasan. K očalounění je možné si vybírat z pestré škály odstínů a materiálů. „Vývoj kolekce byl opravdu náročný. Jsme pyšní, že naši technologové a ohýbači tuto výzvu zvládli,“ řekl Juza. Křeslo bylo možné si prohlédnout na stánku TON na letošním veletrhu Salone del Mobile v Miláně.

TON křeslo

Zdroj: AČN

Zpět
 

Komentáře

Vaše jméno
E-mail
Název příspěvku
Komentář
Kontrola proti spamu:
 

Tento článek ještě neobsahuje žádný komentář. Buďte první, kdo nějaký napíše.

Teslice
Set na lepení Rockler
posuvný úhelník s úhloměrem
Zástěry