Frézovací kotouč Harry Cutter
Dodavatelé Výrobci

TON ZÍSKAL GOOD DESIGN

Čalouněná kolekce ALBA designéra Alexandera Guflera, kterou TON poprvé představil v loňském roce na veletrhu Salone del Mobile, získala další ocenění. Patří mezi vítěze kategorie Nábytek 67. ročníku Good Designu, nejstarší soutěže svého druhu na světě.

„Po titulu German Design Award 2018 Winner a ocenění Nejlepší nový nábytek z výstavy Designblok je Good Design dalším potvrzením toho, že se nám práce na první celočalouněné kolekci povedla. Kromě designéra na tom mají obrovskou zásluhu kolegové z výroby, zejména čalouníci," uvedl Jan Juza, marketingový ředitel značky TON. Alba totiž bezpochyby boduje také svým zpracováním a komfortem, na kterém se kromě precizního šití podílí i taštičkové pružiny a PUR pěna. Technologie, využívaná u ortopedických matrací, umožňuje udržet tvar a pevnost sedáku i při intenzivní zátěži.

"Pocházím z Itálie, proto zřejmě vyhledávám kvalitní jídlo, pití a podniky. Jejich atmosféra a filozofie mě plně inspirovala,“ řekl designér Alexander Gufler. Kolekce proto kombinuje nadčasovost s řadou svěžích detailů. "Pojícím prvkem je tvar sedáku a nožní konstrukce z masivního dřeva. Na ni navazuje opěrka, která je vzadu prodloužena až pod úroveň spodní hrany oválného sedáku," dodal Gufler. Gastronomie se prolnula také do názvu novinky. Alba je odkazem na italské město v oblasti Piemont, které je známé produkcí lanýžů.

Celou kolekci, kterou tvoří židle, křeslo a lounge křeslo, si bylo možné prohlédnout na veletrhu IMM Cologne mezi 15. až 21. lednem 2018. TON se zde prezentoval v hale 2.2.

Zdroj: AČN

Zpět
 

Komentáře

Vaše jméno
E-mail
Název příspěvku
Komentář
Kontrola proti spamu:
 

Tento článek ještě neobsahuje žádný komentář. Buďte první, kdo nějaký napíše.

Nářadí Kunz
Sada řezbářských nožů Flexcut MC15
Hoblovací kotouč na dřevo do úhlové brusky
Oblíbené posuvky a přípravky RIPPER