Řezbářská sada NAREX PROFI - 12dílná
Dodavatelé Výrobci

Schodiště se může stát dominantou domu

Schodiště nejsou v dnešní době opomíjeným prvkem domů. Kvalitní materiály a dostatečné zkušenosti architektů a projektantů umožňují majitelům domů vybírat mezi různými, ať už tradičními nebo neobvyklými, variantami těchto spojovacích prvků. Na schodiště je možné využít dřevo, kov, nerez, sklo, beton, kámen, cihly a následně tyto prvky vhodně kombinovat. 

Každý materiál má svá specifika. Na dřevěná schodiště se často používá smrk, borovice, dub nebo jasan. Měkká dřeva jsou sice levnější, ale nejsou tak vhodná jako dřeva tvrdá. Mezi ty patří například dub, který je cenově dostupný, odolný a nenáročný na údržbu. Schodiště, která jsou kombinací nerezu a skla, se hodí do moderních typů budov, jejich cena  bývá ale několikanásobně vyšší. 

Při výběru schodiště by neměl hrát roli jen design, ale také mnoho dalších aspektů. Vlastníci domů se musí zamyslet nad tím, jakou funkci bude to které schodiště plnit, zda povede do málo či často využívaných místností, zda po něm budou chodit mladí nebo staří lidé, jestli po něm budeme přenášet větší množství předmětů a podobně. Frekventované schodiště by mělo být například dostatečně široké, aby se na něm vyhnuli dva protijdoucí lidé. Jiná schodiště například na půdu mohou být úzká a točitá, protože nejsou tak často využívaná. Velmi důležité je také ukotvení schodů u stěny, které má vliv na následné rozléhání zvuků do okolních místností. 

Více informací poskytnou návštěvníkům mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH výrobci schodišťových systémů ve dnech 19. až 23. září 2017 v PVA EXPO PRAHA v Letňanech.

Generálním partnerem mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH 2017 je Skupina ČEZ.

ČEKEJTE VÍC NEŽ JEN ELEKTŘINU NEBO PLYN

Že ČEZ vstoupil se svými zákazníky do 21. století, dokazují jeho inovativní produkty a služby. Ať si zákazníci vyberou jakkoli velké vylepšení domácnosti, vždy dostanou řešení, které ohleduplněji využívají energie, zvyšují komfort zákazníků a snižují chytře výdaje. Na kompletní nabídku produktů se můžete podívat na www.cez.cz/sluzby.

www.forarch.cz

Webový portál Stolaři-Truhláři.cz je mediálním partnerem veletrhu FOR ARCH.

Zpět
 

Komentáře

Vaše jméno
E-mail
Název příspěvku
Komentář
Kontrola proti spamu:
 

Tento článek ještě neobsahuje žádný komentář. Buďte první, kdo nějaký napíše.

Přípravky Milecraft pro truhláře i kutily
Drážkovací CNC frézy
Fréza na dřevěné obložení Habilis
Oblíbené posuvky a přípravky RIPPER