Přípravky UJK
Dodavatelé Výrobci

AČN: otevření obchodů s nábytkem nezvedne počet nakažených

Nedodržování protiepidemických opatření je hlavním důvodem nekontrolovaného šíření viru. Mnoho lidí podceňuje rizika, běžně se schází na návštěvách, pořádá večírky v různých špatně větraných místnostech jako jsou sklepy nebo hasičárny. Výsledkem jsou celospolečenské ekonomické ztráty. Ekonomický propad by bylo možné zmírnit otevřením vybraných obchodů. Otevření obchodů s nábytkem za předpokladu dodržování vysokého stupně, hygienických opatření by rozhodně neznamenalo zvýšení počtu nakažených covidem-19.   

„Podle ministerstva zdravotnictví lidé stále více porušují karanténu, která jim byla kvůli šíření nemoci covid-19 nařízena. Hygienici nebo policisté zkontrolovali v lednu 518 lidí v karanténě. Třetina z kontrolovaných v dodržování karantény pochybila. Nejčastěji dostali pokutu od tisíce do 10 tisíc korun. Celkem nařídily hygienické stanice v lednu 245 tisíc karantén“!

Z 245 tisíc karantén bylo zkontrolováno 518 lidí. Za porušení opatření, kdy ti, kteří opatření nedodržují a jiné ohrožují na životě, padají směšné pokuty. A do toho všeho, mají být podnikatelé těmi, kdo ponesou největší účet? Samotná úvaha o ekonomické motivaci lidí v karanténě zaplacené podnikateli je vysoce morálně nebezpečná. Ti, kdo u nás dávají práci milionům lidí rozhodně nejsou nepřáteli, kteří by měli být za cokoliv trestáni. Naprosto drtivé většině podnikatelů záleží na zdraví svých zaměstnanců. Dodržují přísná hygienická opatření.

Pokud by došlo k otevření kuchyňských studií, kam během dne zavítá deset až patnáct zájemců by rozhodně nemohlo znamenat zvýšení počtu nakažených. To se samozřejmě týká i obchodů s nábytkem, showroomů, interiérových studií atd. Samozřejmě za předpokladu dodržování ochranných opatření. Například nošením respirátorů třídy FFP2, užití dezinfekce, skleněné nebo plastové přepážky atd. (Respirátory FFP2 by povinně museli používat jak prodejci, tak zákazníci).

V Polsku začalo rozvolňování protikovidových opatření. V rámci rozvolnění jsou otevřené i obchody s nábytkem. Čeští zákazníci začínají otevřeného trhu využívat a podle informací z médií jezdí do Polska i za nákupy nábytku. Pro české výrobce nábytku i obchodníky je to další z nepříjemných nerovností na společném evropském trhu.  

O Asociaci českých nábytkářů:
Řádnými členy Asociace českých nábytkářů jsou společnosti zaměřené na výrobu nábytku, které dbají na své renomé a drží se zásad poctivého podnikání. Členové AČN jsou vázáni morálním kodexem člena. Asociace českých nábytkářů od svého vzniku podporuje v České republice prodej kvalitního nábytku a poskytování kvalitních služeb vztahujících se k nábytku. Asociace českých nábytkářů je správcem značky Česká kvalita – Nábytek www.ceska-kvalita-nabytek.cz a provozovatelem vyhledávače prověřených nábytkářských firem www.nabytek-jistota.cz . Asociace českých nábytkářů je významným partnerem pro zastupování požadavků podnikatelů z oboru výroby nábytku.

Ing. Tomáš Lukeš
tajemník Asociace českých nábytkářů

Zdroj: TZ AČN

Zpět
 

Komentáře

Vaše jméno
E-mail
Název příspěvku
Komentář
Kontrola proti spamu:
 

Tento článek ještě neobsahuje žádný komentář. Buďte první, kdo nějaký napíše.

Spojovací svrtávací přípravek Profi sada
Bench dog
Sada na opravu pantů Wolfcraft
posuvný úhelník s úhloměrem