inzerce zdarma
Dodavatelé Výrobci

ARBYD CZ V PROJEKTU RESINDUSTRY - EVROPSKÝ ÚSPĚCH!

Společnost ARBYD byla vybrána v projektu RESINDUSTRY mezi 27 nejlepších projektů v Evropě jako příklad dobré praxe využití obnovitelných zdrojů energie v průmyslu. Dlouhodobým cílem společnosti ARBYD je zvýšit energetickou nezávislost a současně zlepšovat vliv na životní prostředí integrací obnovitelných zdrojů energie.

Arbyd v rámci projektu Úspory energií instaloval nový plně automatický kotel, čímž došlo k využití energetického potenciálu dřevěného odpadu, kdy společnost spaluje vlastní dřevní odpad z výroby a zajišťuje si tak dodávku tepla pro výrobní areál. Současně s automatickým kotlem proběhla výměna všech světelných zdrojů za LED provedení. Dále byla na výrobní a administrativní budově instalována FTV elektrárna, kde se v rámci zeleného bonusu zpracovává 70% vyrobené energie. V současné době společnost ARBYD projektuje FTV elektrárnu doplněnou o baterii o kapacitě 1 MWh. Po této instalaci bude ARBYD již energeticky soběstačnou společností.

Jako jedním z hlavních přínosů společnost považuje snížení emisí škodlivých látek do ovzduší, což má významný dopad na zlepšení životního prostředí, jak v okolí výrobního areálu, tak zlepšení životního prostředí z globálního pohledu (úspora elektrické energie vyráběné v systémových elektrárnách). Tato ekologická politika je ceněna hlavně ve skandinávských zemích, kam ARBYD pravidelně dodává nábytek a kompletní interiéry.

Zdroj: AČN
Zpět
 

Komentáře

Vaše jméno
E-mail
Název příspěvku
Komentář
Kontrola proti spamu:
 

Tento článek ještě neobsahuje žádný komentář. Buďte první, kdo nějaký napíše.

Knihy s tématikou práce se dřevem
Sada na opravu pantů Wolfcraft
Bench dog
kreg