Ručně sekané rašple
Dodavatelé Výrobci

FORM OTEVŘELI NOVÝ SHOWROOM

Český výrobce nábytku FORM DESIGN společně s architektonickou kanceláří IO Studio architekta Luky Križka, prodejcem osvětlení SLV a značkou exteriérového nábytku PlainAir otevřeli 23. 6. 2022 svá studia a showroomy v historické Vile Šín v Praze 6.

V zahradě vily a v jejich zrekonstruovaných prostorech se postupně sešlo pres 100 návštěvníků z řad architektu, designéru, klientu a milovníků kvalitního designu. „Mám velkou radost, že se podařilo ve Vile Šín vybudovat tak kvalitní zázemí pro design a architekturu. Jednotlivé značky se vzájemně doplňují a klienti, kteří řeší bydlení, tak najdou ucelenou nabídku doslova od stropu po podlahu a zahradu“ shrnuje architekt Luka Križek – majitel vily a zároveň zakladatel atelieru IO Studio, které ve vile také sídlí.



Rodinná firma Formdesign, která obsadila v rámci vily přízemí, působí na trhu přes 30 let a má za sebou celou radu úspěšných realizací po celém Česku. Výrobu a sídlo má v Kozmicích na ostravsku, ovšem vzhledem k rozrůstajícímu se porfoliu a spolupráci s architekty po celé zemi byla potřeba pražské pobočky s kompletním přehledem sortimentu čím dál tím naléhavější. „Naše firma stojí na dvou nohách – jednou je sériová výroba stohovatelných a spínatelných židlí, sedacího nábytku a vlastní designové rady interiérových doplňků, druhou jsou potom kompletní interiéry na míru. V Kozmicích máme vlastní vývojové centrum s designéry, dále truhlářskou, čalounickou, zámečnickou dílnu, lakovnu a také vlastní tým montážníku“ vypočítává Daniel Barták, nejmladší z rodinného klanu Bartáku, který spolu s otcem a bratrem firmu řídí. Do pražského showroomu jezdí pravidelně a spolu s obchodním týmem odsud řídí část zakázek, které sahají za hranice Moravy.



Poslední roky kromě vlastního vývoje zařadili do portfolia i produkty vzniklé ve spolupráci s externími designéry – třeba futuristický stul ANT podle návrhu Luka Križky či kolekci sedacího nábytku a jídelního stolu Rendezvous dle návrhu Lucie Koldové.

Atmosféra a umístění nové pobočky nemohlo být příhodnější – nachází se v Praze v srdci Sedlce a v jedné z nekrásnějších a nejzelenějších pražských čtvrtí. Vila leží uprostřed přírodní památky Sedleckých skal v těsném sousedství klasicistního zámečku ze začátku 19. století. Výjimečný architektonický projekt vznikl snoubením citlivě zrekonstruované historické vily z druhé poloviny 19. století ležící v soukromém areálu původní zahrady. Elegantní moderní design se propojil s historickými prvky pseudorenesanční architektury a společně vytvořily ojedinělou harmonii stylu. Po celkové rekonstrukci budovy vznikla tak čtyřpatrová galerie interiérového designu s odpočinkovou zahradou, zázemí pro čtyři showroomy a architektonickým studiem.

Zdroj: AČN
Zpět
 

Komentáře

Vaše jméno
E-mail
Název příspěvku
Komentář
Kontrola proti spamu:
 

Tento článek ještě neobsahuje žádný komentář. Buďte první, kdo nějaký napíše.

Najděte si práci na Jooble
CNC upnutí
Armor
Přítlačná svěrka Rockler