Mobilní stanice KREG pro okružní pily
Dodavatelé Výrobci

JELÍNEK MÁ OCENĚNÍ NÁBYTEK ROKU 2018

Postel „BETINA“, výrobní společnosti JELÍNEK - výroba nábytku s.r.o., design: Jochen Flacke. Postel BETINA je základem ložnice BETINA. Jedná se o bio nábytek z dřeviny ZIRBE. ZIRBE je vysokohorská alpská dřevina. Dvojlůžko BETINA je charakteristické vysokým zaobleným čelem s celodřevěnou výplní. Noční stolky navazují na linii bočnic lůžka a jsou vetknuty do zaobleného čela.

Zaoblené hlavové čelo přímo vybízí k lenošení v posteli. Pevné masivní dřevo je u postele BETINA odlehčeno výrazně ustoupeným soklem. Celá postel včetně důmyslně připevněných nočních stolků se tak vznáší v prostoru a navozuje pocit „spánku v oblacích“. Levitující řešení předchází možnosti nepříjemného zakopnutí o sokl postele. Rostlé dřevo je zdůrazněno výrazným zaoblením hran, které mají funkční i ergonomický význam, především u bočnic postele při dosedání na matraci a pak na všech vnějších exponovaných hranách nábytku.
 
Každý díl nábytku ZIRBE je perfektně ručně vybroušen a není povrchově upraven žádným lakem ani olejem. Jen tak může čisté dřevo volně dýchat. Samosvorný kolíkový spoj zajišťuje vysokou stabilitu postele.
 
Jednatel společnosti, Ing. Tomáš Jelínek dodává: „V postelích z dřeviny ZIRBE od JELÍNKA není použit žádný kov. V pryskyřici dřeviny ZIRBE se nachází ve vysoké koncentraci látka pinosylvin, která výrazně voní a působí léčivě. Uvolňovaná esence ničí choroboplodné zárodky, působí desinfekčně a odpuzuje moly a hmyz. Nábytek ze ZIRBE ložnici příjemně provoní a blahodárně působí na lidský organismus“.
 
 
Zdroj: AČN
Zpět
 

Komentáře

Vaše jméno
E-mail
Název příspěvku
Komentář
Kontrola proti spamu:
 

Tento článek ještě neobsahuje žádný komentář. Buďte první, kdo nějaký napíše.

Kozy Axminster
Skládané brusné válce
Set na lepení Rockler
Zástěry