Kolíkovací přípravky
Dodavatelé Výrobci

KRONOSPAN - ČISTÁ A UDRŽITELNÁ ENERGIE

Společnost Kronospan se ujímá iniciativy a zdůrazňuje, jak zásadní je přijetí strategie čisté a udržitelné energie pro budoucí generace. K výrobě zelené elektřiny využívá solární, větrné a kombinované elektrárny.

Produkce obnovitelné energie:

Během posledních 10 let se Kronospan začal odklánět od zemního plynu jako zdroje tepla a elektřiny ve svých závodech a využívat biomasu. Vyrábí tak teplo, jež nabízí velký energetický potenciál. Díky kombinovaným elektrárnám, pokrývá nejen vlastní potřeby vytápění, ale hlavně vyrábí značné množství elektrické energie.

Skvělým příkladem je továrna v Sanemu a v Lucembursku, odkud Kronospan nejen dodává vysoce kvalitní produkty, jež jsou plně recyklovatelné, ale umí dodávat i elektřinu.

Vyrábí elektřinu z obnovitelných zdrojů ve dvou větrných elektrárnách ve Skotsku a v Německu a postupuje vpřed s fotovoltaickými systémy operujícími na pobočkách v Itálii (Ponterosso) a
Španělsku (Burgos a Salas De Los Infantes). Udržitelnost a cirkularita budou vždy klíčovými hnacími silami v průmyslu, a proto investování do těchto oblastí bude pokračovat.

Během loňského roku vyrobily kombinované elektrárny v Sanemu, Lucembursko více než 216 Gwh zelené energie, což je dostatečné množství pro napájení 60 000 domácností. (Na základě
průměrné spotřeby 4000 kWH/rok 4-člené domácnosti v EU - Eurostat; Statista)

Podívjte se na VIDEO.

Zdroj: AČN

Zpět
 

Komentáře

Vaše jméno
E-mail
Název příspěvku
Komentář
Kontrola proti spamu:
 

Tento článek ještě neobsahuje žádný komentář. Buďte první, kdo nějaký napíše.

Nářadí Kunz
CNC upnutí
Sada na opravu pantů Wolfcraft
Velký výběr šroubů Kreg