Nabídka kleštin
Dodavatelé Výrobci

Loďka z větviček - S DĚTMI V PŘÍRODĚ - ukázka z knihy

Tento nápady a dobrodružstvím plný průvodce k inspiraci rodičů a pedagogů pro pobyt s dětmi na čerstvém vzduchu přináší mnoho tvořivé zábavy a podnětů. Kromě osvojení si jednoduchých dovedností pro přežití v přírodě získají děti také více informací o světě kolem sebe a o svém místě v něm. Autor podporuje děti, aby se zvedly od obrazovek a vydaly se zkoumat svět na čerstvém vzduchu. Obsahuje přes 50 outdoorových aktivit, jako jsou třeba stavění přístřešku, vaření na ohni, honba za pokladem, pozorování hvězd a mraků, zkoumání rostlin a hmyzu, výroba přírodního inkoustu i vyřezávání ze dřeva. Když se děti přesvědčí, co vše se dá venku zažít, už se jim vysedávat doma chtít nebude.

Zde uvádíme malou ukázku:

Loďka z větviček

Pokud to pluje, může to být loď. Ať už stará větev s plachtou z listu nebo složitě svázaný vor, žádné dvě dřevěné loďky nikdy nejsou stejné. Na obrázcích níže přináším pár nápadů.

Co třeba vyslat na plavbu loď s pasažéry z želé bonbonů nebo z šišek? Zůstanou v suchu? Čí loď bude rychlejší a která dojede dál?

Tip:
Ne vždy se vám podaří loď z vody vylovit, takže pamatujte, že všechny materiály by měly být v přírodě rozložitelné, aby na konci cesty nezůstaly jako odpadky.


Cestující ze želé


Cestující ze šišek


Vikinská loď z polínka s papírovou plachtou


Vázaný vor

S dětmi v přírodě
Hry a dovednosti pro mladé dobrodruhy
Richard Irvine

17×24 cm, šitá vazba, 160 stran, 399 Kč, 16,63 €, ISBN 978-80-271-3322-2



Ukázka níže v PDF.

Přílohy ke stažení:
Příloha ke stažení
Zpět
 

Komentáře

Vaše jméno
E-mail
Název příspěvku
Komentář
Kontrola proti spamu:
 

Tento článek ještě neobsahuje žádný komentář. Buďte první, kdo nějaký napíše.

Freud
posuvný úhelník s úhloměrem
Bench dog
kreg