Ručně sekané rašple
Dodavatelé Výrobci

Nadace dřevo pro život vyhlašuje 11. ročník soutěže Dřevěná stavba roku 2021

Nadace dřevo pro život zahájila přihlašování do tradiční soutěže Dřevěná stavba roku. Už jedenáctým rokem představuje široké veřejnosti díla těch, kteří umí kouzlit se dřevem. Zároveň zvyšuje povědomí o významu dřeva pro životní prostředí. Letos je pro soutěžící připraveno 6 soutěžních kategorií, do kterých mohou přihlásit realizace nebo návrhy různých typů dřevěných staveb, jako jsou rodinné domy, sruby, konstrukce, dětská hřiště, rozhledny či dřevěné interiéry.

Přihlašování probíhá do 28. února 2021 na webových stránkách soutěže. Soutěžící, kteří se přihlásí do 31. ledna, získají 20 % slevu z registračního poplatku. V březnu bude pro soutěžní díla hlasovat odborná porota i široká veřejnost. Cílem projektu je ukazovat krásu a přínos dřevěných staveb. Nadace tím veřejnosti pomáhá uvědomit si, že dřevo je naše významná obnovitelná surovina a jeho využívání je přirozená cesta k ochraně životního prostředí.

„Našim soutěžícím zajišťujeme výjimečnou reklamu,“ říká ředitel nadace Stanislav Polák a upřesňuje výhody pro přihlášené: „K jejich dřevěným stavbám v naší on-line Galerii přivedeme minimálně 20 000 potenciálních zákazníků. Stavby a jejich autory prezentujeme také v on-line katalogu, na Facebooku, veletrzích a dostáváme je do významných celonárodních i oborových médií, které čtou miliony čtenářů.

Letošní ročník Dřevěné stavby roku přináší několik novinek, jejichž cílem je soutěž zjednodušit a zefektivnit. Mezi nimi jsou například nové rozdělení soutěžních kategorií, zjednodušené podmínky pro technickou dokumentaci a jednotný systém registračních poplatků. Veškeré informace k přihlášení jsou dostupné na webu www.DrevenaStavbaRoku.cz.

O Nadaci dřevo pro život
Nadace dřevo pro život šíří již od roku 2005 osvětu o lese, dřevě a životním prostředí. Jejím posláním je podporovat využívání dřeva, díky kterému šetříme neobnovitelné suroviny, a tím chráníme životní prostředí pro další generace. Nadace ukazuje veřejnosti, že „dřevo je cesta“ prostřednictvím několika projektů. Mezi nimi jsou například soutěž Dřevěná stavba roku, studentská soutěž Stavby s vůní dřeva, vzdělávací program pro školy Do lesa s lesníkem, projekt Požární bezpečnost dřevostaveb nebo vzdělávací lesnicko-dřevařský portál MeziStromy.cz. Více informací naleznete na www.drevoprozivot.cz.

Portál Stolaři-Truhláři.cz je mediálním partnerem projektu Dřevěná stavba roku.

Zpět
 

Komentáře

Vaše jméno
E-mail
Název příspěvku
Komentář
Kontrola proti spamu:
 

Tento článek ještě neobsahuje žádný komentář. Buďte první, kdo nějaký napíše.

Přípravky Milecraft pro truhláře i kutily
Velký výběr šroubů Kreg
Sada řezbářských nožů Flexcut MC15
Set na lepení Rockler