Mobilní stanice KREG pro okružní pily
Dodavatelé Výrobci

PROGRAM TECHNICKÉ VYBAVENÍ DŘEVOZPRACUJÍCÍCH PROVOZOVEN

CÍL PROGRAMU
Program se zaměřuje na podporu investic do strojů, technologií, zařízení a souvisejících stavebních úprav v dřevozpracujících provozovnách, vedoucích k efektivnímu zpracování dřeva. Podpora je zaměřena především na investice, jejichž předmětem je technologické vybavení dřevozpracujících provozoven.

CHARAKTERISTIKA ŽADATELE
Fyzické nebo právnické osoby podnikající v lesnictví nebo souvisejícím odvětví, které splňují definici mikro nebo malého podniku.

PODPOROVANÉ AKTIVITY
Podpora investic do strojů a technologií vedoucích k efektivnímu zpracování dřeva. Preferovány budou zejména projekty, při kterých dojde ke snížení provozních nákladů, které vytvoří nová pracovní místa a budou realizované v hospodářsky problémových regionech.

ZPŮSOBILÉ VÝDAJE
• Modernizace dřevozpracujícího provozu - stavba a technologické vybavení (podporováno bude zejména strojní vybavení pilnic či manipulačních skladů, stroje a technologie sloužící k sušení, paření a impregnování masivního dřeva a nově také mokré sklady dříví).
• Nákup pozemků maximálně do částky odpovídající 10 % celkových způsobilých výdajů.

VÝŠE DOTACE A INVESTICE

50 % způsobilých výdajů.
Minimální výše investice 10 tis. Kč.
Maximální výše investice 5 mil. Kč.

KRITÉRIA PŘIJATELNOSTI PROJEKTU
Projekt lze realizovat na území České republiky s výjimkou území hl. města Prahy.
Investice související s používáním dřeva jako suroviny nebo zdroje energie jsou omezeny na všechny pracovní operace před průmyslovým zpracováním; za průmyslové zpracování se nepovažuje mechanické zpracování dřeva na různé polotovary (např. výroba řeziva a jeho základní opracování) a dále sušení a impregnace masivního dřeva.

PODPORUJE se pouze zpracování dřeva do fáze výroby deskového řeziva (prkna, fošny), hraněného řeziva (hranoly, hranolky), polohraněného řeziva (trámy, polštáře, pražce), krajinového řeziva (krajinová prkna, krajiny), drobného řeziva (latě, lišty), kůlů, sloupů a přířezů z uvedených druhů řeziva, jejich sušení a impregnace.

NEPODPORUJE se navazující výroba dřevěných palet a obkladů, dílců pro stavební, nábytkové a umělecké truhlářství, dřevěných podlahovin a obkladů, dýh a překližek, dřevotřískových a dřevovláknitých desek, dřevěné vlny, dřevoviny, papíru a celulózy.

DOTACI NELZE POSKYTNOUT NA: nákup použitých strojů a zařízení, zaškolení obsluhy nakoupených strojů a zařízení, CNC stroje, briketovací a peletovací stroje, štípací stroje na palivové dřevo, vysekávací stroje, krájecí, stříhací nebo loupací stroje na dýhy, rovinné nebo profilovací frézky, vrtačky, dlabačky, soustruhy, brusky, leštičky, srovnávací a tloušťkovací frézky, ohýbací stroje, stroje na spojování dřeva, stroje na nanášení lepidla nebo nátěrových hmot, ruční přenosné pily, technologie na zpracování energetických plodin a rychle rostoucích dřevin, fotovoltaické panely sloužící pro výrobu elektrické energie k dodávkám do veřejné sítě, vč. vnitropodnikové.
Stavební úpravy mohou dosáhnout max. 40 % částky způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace. Způsobilými výdaji nejsou náklady na zateplení stávající budovy, výměnu oken nebo na opravu střechy. V případě strojního vybavení manipulačních skladů a v případě investic do sušení a impregnace masivního dřeva se souvisejícími stavebními úpravami dále rozumí i náklady na zpevnění a odvodnění příslušných venkovních ploch.
Podpora je podmíněna předložením projektu (podnikatelského plánu) s vyhodnocením přínosů projektu vůči naplňování cílů opatření a Programu rozvoje venkova.
Žadatel musí splnit podmínku finančního zdraví u projektů, jejichž způsobilé výdaje, ze kterých je stanovena dotace, přesahují 1 000 000,- Kč.
V případě stavebních prací a v případě nákupu pozemku jsou způsobilé pouze výdaje přímo související s pořízeným strojem, technologií či zařízením.
Příjemce dotace musí vytvořit nové pracovní místo nejpozději do 6 měsíců od data převedení dotace na jeho účet. Závazek počtu nově vytvořených pracovních míst běží ve lhůtě 3 roky od data převedení dotace na účet příjemce dotace v případě.

SEZNAM PŘEKLÁDANÝCH PŘÍLOH K PODÁNÍ ŽÁDOSTI
• V případě, že projekt/část projektu podléhá řízení stavebního úřadu, pak k datu podání Žádosti o dotaci je třeba doložit povolení stavebního úřadu včetně projektové dokumentace.
• Půdorys stavby/půdorys dispozice technologie v odpovídajícím měřítku s vyznačením rozměrů stavby/technologie k projektu, pokud není přílohou projektová dokumentace.
• Katastrální mapa s vyznačením lokalizace předmětu projektu v odpovídajícím měřítku, ze kterého budou patrná čísla pozemků, hranice pozemků, název příslušného katastrálního území a měřítko mapy.
• Prohlášení o zařazení do kategorie mikropodniků, malých či středních podniků a formulář posouzení finančního zdraví žadatele.

TERMÍN VYHLÁŠENÍ
Datum zahájení příjmu žádostí o podporu: 3. 4. 2018
Datum ukončení příjmu žádostí o podporu: 23. 4. 2018

Ing. Pavlína Torhanová
jednatelka společnosti

logo 201 consulting

+420 602 751 392

Přílohy ke stažení:
Příloha ke stažení
Zpět
 

Komentáře

Vaše jméno
E-mail
Název příspěvku
Komentář
Kontrola proti spamu:
 

Tento článek ještě neobsahuje žádný komentář. Buďte první, kdo nějaký napíše.

Freud
Skládané brusné válce
kreg
Lepidla Titebond