Přípravky UJK
Dodavatelé Výrobci

Plošné zavření obchodů s nábytkem nedává v boji proti koronaviru smysl!

Nezaměňujme tvrdý postup proti koronaviru za bezhlavý přístup! Zavřít obchody, showroomy, designérská interiérová studia, kde se za den vystřídá pět až deset zákazníků je holý nesmysl. Je to nezodpovědná marketingová akce, která má ospravedlnit neschopnost reálně uvažovat a vyvolat strach!

AČN reaguje na včerejší zprávu nejčtenějšího on-line portálu v České republice „SEZNAM ZPRÁVY“. Podle zde zveřejněného článku „Prymula navrhne uzavřít služby a obchody. Nechat chce jen potraviny a drogerii“ má dojít k plošnému uzavření všech obchodů. Viz celý článek ZDE.

AČN považuje takový postup za naprosto nesystémový. Showroomy a obchody s nábytkem mají mnohdy i tisíce metrů čtverečních a dodržovat zde dvou i více metrové rozestupy proto není problém. Jde pouze o to se nad problémem řádně zamyslet a stanovit přísná hygienická opatření, aby se v takto prostorných a dobře větraných prostorech koronavirus nešířil.

V uvedeném článku se dále píše: „Ačkoliv Prymula po svém nástupu do funkce slíbil, že přijde se systematickými opatřeními, která nechá vždy aspoň dva týdny působit, aby je bylo možné vyhodnotit, volí nyní cestu náhlých nových příkazů, jimiž postupně omezuje pohyb a zpřísňuje hygienická opatření“. Pokud je ovšem navržen lock down provozů, kde se lidé potkávají v naprosto omezeném počtu, je to v rozporu se zdravým úsudkem. AČN již koncem září zaslala své stanovisko k rukám ministra zdravotnictví, kde jej před unáhlenými kroky varovala.

Řádnými členy Asociace českých nábytkářů jsou společnosti zaměřené na výrobu nábytku, které dbají na své renomé a drží se zásad poctivého podnikání. Členové AČN jsou vázáni morálním kodexem člena. Asociace českých nábytkářů od svého vzniku podporuje v České republice prodej kvalitního nábytku a poskytování kvalitních služeb vztahujících se k nábytku. Asociace českých nábytkářů je správcem značky Česká kvalita – Nábytek www.ceska-kvalita-nabytek.cz a provozovatelem vyhledávače prověřených nábytkářských firem www.nabytek-jistota.cz . Asociace českých nábytkářů je významným partnerem pro zastupování požadavků podnikatelů z oboru výroby nábytku.

Ing. Tomáš Lukeš
tajemník Asociace českých nábytkářů

Zdroj: Tisková zpráva Asociace českých nábytkářů (AČN)
ze dne 21.10.2020
Zpět
 

Komentáře

Vaše jméno
E-mail
Název příspěvku
Komentář
Kontrola proti spamu:
 

Tento článek ještě neobsahuje žádný komentář. Buďte první, kdo nějaký napíše.

Nářadí Kunz
Drážkovací CNC frézy
Armor
Přítlačný hřeben Milescraft