Ručně sekané rašple
Dodavatelé Výrobci

S WEINIGem jako jistotou v otázce investic do strojního vybavení

V poslední době jsou zákazníci při svém rozhodování ještě více, než kdysi, pod tlakem lákavých nabídek ze všech stran. Firmy zaběhnuté, ale dokonce i nedávno vzniklé, slibují úžasné ceny, okamžitý servis, špičkovou kvalitu, skvělé reference atd. Chudák kupující, jak si má mezi těmi všemi vybrat, když jsou vlastně všichni nejlepší... Na první pohled logicky tedy vyřadí ty nejdražší nabídky a začne vybírat mezi zbývajícími levnějšími, kteří přece slibují „totéž“, co ti „drazí“, ale za úplně jiné peníze. Nakonec si mezi nimi vybere, nicméně často si není jistý, zda koupil opravdu správně a zda tato dlouhodobá investice je vůbec schopna splnit jeho představy.

Této nejistotě se dá zabránit. Stačí nedívat se jen na kupní cenu, nýbrž zohlednit i jiné faktory. Hlavním je samozřejmě technická úroveň, ale nesmíme zapomenout i na často opomíjenou hodnotu při pozdějším přeprodeji a poptávanost této značky na trhu vůbec. Významné jsou i reference nejen v ČR, ale při dnešním propojeném světě i v celoevropském měřítku. Nezanedbatelnou roli hraje i důvěra v zakoupenou značku u odběratelů vašich výrobků, zvyšuje se tím totiž jejich jistota, že budete pro ně schopni udržet kvalitu svých výrobků na stejné úrovni po dlouhou dobu. Minimálně na stejné úrovni jako pořizovací cena jsou při rozhodování důležité faktory jako spolehlivost, rychlá dostupnost náhradních dílů a tím celková využitelnost zařízení. A když si nakonec spočítáte, nakolik se celá investice promítne např. do jednoho kusu vašeho výrobku, zjistíte, že cena vlastně není nejvíc rozhodujícím parametrem.

Firma WEINIG je právě tím partnerem, u níž si zákazníci tyto skutečnosti uvědomují.

vst345iek2_01

Svým technickým vývojem je v dané oblasti vždy napřed. Výrobci vlastnící tyto technologie jsou pak zároveň sami ve svém výrobním oboru o krok před ostatními. Skupina firem WEINIG je vnímána jako vůdčí firma na trhu a jako taková se musí zabývat i těmi aspekty, které zatím jiné firmy tak intenzívně neřeší, jako je např. snaha o úsporu energií při výrobě – jak elektrické, tak i stlačeného vzduchu. Jako i jiné firmy se přitom již dlouhá léta zabývá optimalizací využití dřeva - suroviny budoucnosti. Minulý týden se konal v Tauberbischofsheimu (SRN) tzv. „domácí veletrh“ firmy WEINIG. Bylo na ní předvedeno množství technologií na zpracování masivního dřeva rozmítáním, krácením, spojováním na mini cink a hoblováním nebo profilováním. V oblasti výroby oken byla v provozu linka s krácením a hoblováním okenního hranolu, profilováním okenářských lišt, výrobou oken na obráběcích centrech – a to vše v prvotřídní kvalitě. Většina výrobních technologií WEINIG je dnes orientována na dosažení maximální kvality výrobku, minimalizaci obsluhy a hlavně vysokou flexibilitu výroby. To se projevuje při profilovacích čtyřstranných frézkách, kdy v současnosti jsou požadovány spíše malé série výrobků, takže výrobci musí umět reagovat velmi rychle, s minimálními ztrátovými časy při přestavování stroje na jiný profil a to vše při zachování vysoké kvality opracování.

Obdobně je tomu i u okenních center, která jsou již vyvinuta tak, aby výrobce oken nemusel vůbec řešit manuální výměnu nástrojů a bylschopen s vysokou kvalitou vyrábět s jedním strojem různé okenní a dveřní systémy – řešením je obráběcí centrum WEINIG Conturex, které je natolik flexibilní, že přechod na jiný typ okna je jen otázkou nástrojů.

3_400
 
 
 
4_400

 

 

 
5_400

Velmi zajímavým novým produktem na trhu je tzv. „strukturované dřevo“. Jedná se o profilování obkladovek, podlahovek, popř. iterasovek strukturou, která připomíná opracování ploch ručním dlátem. Výsledek vypadá velmi zajímavě a je dosažitelný nejen na vyšších typových řadách profilovacích frézek WEINIG, nýbrž s větší časovou náročností i na těch nižších.

6

Na veletrhu Pragoligna 2010 jsou na stánku WEINIG k vidění spíše zařízení pro menší a střední firmy. I u těch však platí to, co bylo uvedeno na začátku tohoto článku, že investování u osvědčené firmy s nejlepšími referencemi znamená pro vás jistotu, že jste neučinili špatné rozhodnutí.

více na http://www.aximamorava.cz/

Zpět
 

Komentáře

Vaše jméno
E-mail
Název příspěvku
Komentář
Kontrola proti spamu:
 

Tento článek ještě neobsahuje žádný komentář. Buďte první, kdo nějaký napíše.

Spojovací svrtávací přípravek Profi sada
Přítlačná svěrka Rockler
Sada na opravu pantů Wolfcraft
Lepidla Titebond