Triton fréza v setu
Dodavatelé Výrobci

TON - HISTORICKÝ OHÝBANÝ NÁBYTEK NA BYSTŘICKÉM ZÁMKU

Jak se prvních 100 let vyvíjela technologie a design nábytku z ohýbaného dřeva? Na tuto otázku i letos odpoví oblíbená výstava Historický ohýbaný nábytek na zámku v Bystřici pod Hostýnem, která je po opatřeních proti šíření koronaviru pro veřejnost opět otevřena. Na místě představí bezmála 30 modelů, zapůjčených z archivu firmy TON. Řada z nich je velmi raritních.

"Určitě můžeme vyzdvihnout boppardskou židli, která vznikla roku 1836 ještě původním technologickým postupem - ohýbáním svazku dýh. Na místě je k vidění také jeden z prvních modelů legendární židle č. 14 či židle pro Lichtenštejnský palác ve Vídni, která je jedinou dochovanou na našem území. Nicméně unikátní je celá vystavená sbírka," uvedl ředitel marketingu značky TON, Jan Juza. Kromě výrobků z dílny rodiny Thonetů jsou na místě i exponáty značek D. G. Fishel, Mundus a Kohn, které s technologií ohýbání dřeva také pracovaly.

Během prázdnin a září je otevřeno každý den kromě pondělí od 9.00 do 12.00 hodin a odpoledne od 13.00 do 17.00 hodin. V říjnu pak ve stejný čas, ale pouze od úterý do pátku. Vstupné pro dospělou osobu činí 40 Kč, pro děti od 6 do 15 let, studenty, důchodce a ZTP platí snížená cena 30 Kč.

Zdroj: AČN
Zpět
 

Komentáře

Vaše jméno
E-mail
Název příspěvku
Komentář
Kontrola proti spamu:
 

Tento článek ještě neobsahuje žádný komentář. Buďte první, kdo nějaký napíše.

Přípravky Milecraft pro truhláře i kutily
Zástěry
Přítlačná svěrka Rockler
kreg