Hoblík RIDER macek
Dodavatelé Výrobci

Značka ČESKÁ VÝROBA NÁBYTKU

Český nábytkářský průmysl je i po koronavirovém propadu v dobré kondici. AČN přichází s praktickou pomůckou pro lepší orientaci spotřebitelů na trhu. Nyní mohou jednoznačně a lehce identifikovat nábytek vyrobený v tuzemsku. AČN zavádí nové označení nábytku, prokazující český původ, značku „ČESKÁ VÝROBA NÁBYTKU, garantováno Asociací českých nábytkářů“.

Mnozí z nás zažili smutný pocit, když nábytek zakoupený od obchodníka se po pár týdnech nebo měsících užívání poroučí… V případě nábytku se jedná o objemné předměty, které reklamovat není snadné. Na místo většinou musí přijet technik a reklamaci posoudit. Co když se obchodník brání a reklamaci nechce uznat? Výrobce je kdesi daleko v Polsku nebo v Číně. Podobné mohou být pocity beznaděje, při zakoupení nábytku přes internet bez vyzkoušení. Co s tím? Odeslat obchodníkovi zpět? Jsou to svízele, kterým se lze z velké části vyhnout sledováním původu nábytku.

Čeští výrobci nábytku v drtivé většině využívají ve svých výrobách české zaměstnance, kteří jsou výborně proškolenými specialisty. Tuzemští výrobci těží z vynikající řemeslné tradice, která je u nás rozvíjena po stovky let. Nábytkářský průmysl v uplynulých letech mohutně investoval, tím se daří snižovat provozní náklady a šetřit namáhavou lidskou práci. Investice mají ovšem nesporný vliv na kvalitu konečného nábytku. Na starých a opotřebovaných zařízeních špičkovou kvalitu neudělá ani největší fachman! (Nahlédněte do uplynulých ročníků ocenění INVESTICE ROKU https://www.czechfurniture.com/126-investice-roku.html )

Zakoupením nábytku vyrobeným v České republice nejenom, že podpoříte naši ekonomiku, ale hlavně vyděláte! Máte mnohem větší šanci, že zakoupíte mimořádně kvalitní nábytek, než je tomu u nábytku původem například z Polska nebo Číny a mnohem přijatelnější cenu než z Itálie nebo Německa. Vždy se může něco pokazit. Česká firma se k oprávněné reklamaci, ale nepostaví zády. Pokud ano, tak pouze ve výjimečných případech. Jako AČN máme tuto zkušenost z desítky let trvajícího monitoringu trhu.  

Řádnými členy Asociace českých nábytkářů jsou společnosti zaměřené na výrobu nábytku, které dbají na své renomé a drží se zásad poctivého podnikání. Členové AČN jsou vázáni morálním kodexem člena. Asociace českých nábytkářů od svého vzniku podporuje v České republice prodej kvalitního nábytku a poskytování kvalitních služeb vztahujících se k nábytku. Asociace českých nábytkářů je správcem značky Česká kvalita – Nábytek www.ceska-kvalita-nabytek.cz a provozovatelem vyhledávače prověřených nábytkářských firem www.nabytek-jistota.cz . Asociace je majitelem značky ČESKÁ VÝROBA NÁBYTKU – GARANTOVÁNO ASOCIACÍ ČESKÝCH NÁBYTKÁŘŮ https://www.czechfurniture.com/146-ceska-vyroba-nabytku.html , která garantuje český původ takto označeného nábytku. Asociace českých nábytkářů je významným partnerem pro zastupování požadavků podnikatelů z oboru výroby nábytku.

Ing. Tomáš Lukeš
tajemník Asociace českých nábytkářů

Zdroj: AČN TZ

Zpět
 

Komentáře

Vaše jméno
E-mail
Název příspěvku
Komentář
Kontrola proti spamu:
 

Tento článek ještě neobsahuje žádný komentář. Buďte první, kdo nějaký napíše.

Teslice
Armor
Čelisťový supersvěrák Triton
Skládané brusné válce